Bøger / faglitteratur

Uorden er i orden : hvis et rodet skrivebord er tegn på et rodehoved, hvad er et tomt skrivebord så tegn på?


Beskrivelse


Om at rod og uorden ikke altid behøver at have negative konsekvenser. Moderat rod hos mennesker kan betyde større fleksibilitet, kreativitet og effektivitet både i hjemmet, institutionen eller virksomheden.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. nov. 2008

af

af

Ellen Lind Jensen

d. 17. nov. 2008

Den måtte jo komme, modbølgen mod det ordenstyranni, der har hærget de trykte medier, tv-sendefladen og bogmarkedet de sidste 10 år. Her kommer redningen. Målgruppen er formentlig den samme som ryd-op-bøgernes. Denne titel er desuden for ledere, som her får lidt indspark til refleksion omkring orden kontra rod.

Hvis man tror - og det gør mange - at der er en direkte forbindelse mellem orden og nytte, så fortæller denne bog noget andet. Forestillingen om, at organisering ikke altid betaler sig, vil formentlig komme bag på mange ordensfreaks og -wannabe's. Moderat desorganiserede mennesker, institutioner og systemer er ofte mere effektive, smidige og kreative end de virkeligt gennemorganiserede. Mens omkostningerne ved orden ofte er en overset udgiftspost. Bogen er fyldt med eksempler og anekdoter og kommer ind på rod/orden i hjemmet, virksomheden, ledelse og politik. Ligesom den opsummerer rodets historie og behandler patologisk rod samt rodets æstetik. Bogen er oversat fra amerikansk, forfatterne er henholdsvis professor i virksomhedsledelse og journalist.

Sammenlignelig med Udryd dine bunker : det sikre system til at organisere dit hjem, dit kontor og dit liv, 2001 og mange i samme boldgade - bare med den lille ekstra detalje, at orden ikke i enhver henseende er den optimale tilstand.

Ny bog, der gør op med ordenstyranniet og gennem mange eksempler påviser, at orden ikke altid betaler sig, og at moderat rod og desorganisation befordrer kreativitet og glæde.


Berlingske nyhedsmagasin

2009, nr. 1

af

af

Henrik Day Poulsen

2009, nr. 1


I form

2009, nr. 8

af

2009, nr. 8


Bogmarkedet

Årg. 155, nr. 2 (2009)

af

af

Jens Jørgen Kjærgaard

Årg. 155, nr. 2 (2009)