Bøger / skønlitteratur / digte

Urettens værksted


Beskrivelse


Digte. Digtsamling om kærligheden og glæden ved det nære, naturen og ikke mindst Grønland.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. nov. 2013

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 7. nov. 2013

Til læsere af lyrik fra grønlandske forfattere. En digtsamling om kærligheden og glæden ved det nære, naturen og ikke mindst Grønland.

Frederik Kristensen, også kaldet "Kunngi", der betyder konge på grønlandsk, er en populær mand på Grønland. Han fik kælenavnet da kong Frederik d.9. bar ham, da Frederik Kristensen var spæd. I denne digtsamling, der er udkommet på grønlandsk under navnet Puttarsivik, digter han om de nære ting der rører ham, kærligheden, naturen og Grønland. Digtene er enkle, grænsende til det banale og naive: "Vær glad, når du har noget at lave. Arbejde giver dig styrke, og livet får mening, når nogen har brug for en". Kristensen er klart bedst, når han skriver om Grønland og landets natur, der mærker man en gnist og glødende passion. Ellers gør enkelheden i digtene, at de ikke bliver særligt nærværende.

Bogen minder meget om Tungutaq Larsens Som snefnug fra 2011, og samlingen Niviarsiaq : Grønlands sjæl fra 2008 ellers er det ikke meget grønlandsk lyrik der findes oversat.

En jævn omgang digte der primært er til dem, der er meget interesserede i Grønland.