Bøger / faglitteratur

Uskrevne regler på det danske arbejdsmarked


Beskrivelse


Om de regler, som det forventes, at vi alle respekterer og indordner os under, men som vi sjældent reflekterer over og forholder os bevidst til. Med gode råd til indvandrere.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Jørgen Bartholdy

2007

Selvom der for tiden er brug for alle hænder på arbejdsmarkedet, er der stadig en stor gruppe indvandrere, der ikke kan finde en plads. De får her hjælp af Mehmet Yüksekkaya, der giver dem et redskab til at gebærde sig på arbejdspladserne, uden at falde unødigt igennem.

Yüksekkaya, der er uddannet cand.scient.pol. og til dagligt arbejder i Arbejdstilsynet, har tidligere været integrationskonsulent i flere offentlige institutioner. Hans forudsætninger for at skrive en anvisning til indvandrere om det danske arbejdsmarked er således i orden. Det er da også en udmærket og praktisk anvendelig lille vejledning, han har skrevet. Selvom målgruppen er indvandrere, giver bogen et så godt indblik i, hvad det er, der gør vilkårene her i landet så specielle, at bogen med udbytte kan benyttes af dem der vil hjælpe kolleger med en anden kulturel baggrund med at finde sig til rette på en dansk arbejdsplads.

Der findes ingen tilsvarende anvisninger på samme niveau, og da bogen allerede har fået en del omtale, skal den nok blive efterspurgt.

Vejledning i de mange skrevne og især uskrevne regler der gælder i omgangen på en dansk arbejdsplads henvendt til medarbejdere med en anden kulturel baggrund end den gennemsnitsdanske.


Sygeplejersken

Årg. 108, nr. 6 (2008)

af

af

Gitte Lindermann

Årg. 108, nr. 6 (2008)


Berlingske tidende

d. 12. dec. 2007

af

af

Lisbeth Knudsen

d. 12. dec. 2007


Børsen

d. 9. nov. 2007

af

af

Steen Hildebrandt

d. 9. nov. 2007


Berlingske nyhedsmagasin

2007, nr. 39

af

af

Lisbeth Knudsen

2007, nr. 39