Spændende bog om Danmarks nyere velfærdshistorie skrevet af forskeren Henrik Christoffersen med hans egen udviklingshistorie som omdrejningspunkt. For interesserede i dansk velfærdshistorie fra 1950'erne frem til i dag.
Samfundsforskeren HC (f. 1950) står bag en del forskningslitteratur om Danmark. Han har været ansat i Udenrigsministeriet, AKF, KL og KU - og har siden 2008 været forskningschef i tænketanken CEPOS. HC har således fulgt og været en del af Danmarks nyere velfærdshistorie. Han voksede op i provinsbyen Korsør. Faren var kommunaldirektør og socialdemokrat og indbegrebet af en redelig embedsmand. HC flytter til København, og med ham følger man 1970'ernes marxistiske indtog i velfærdsudviklingen og det senere krisepres på samfundet. HC har arbejdet i velfærdssamfundets maskinrum og forholder sig nu mere kritisk til udviklingen.
Det er en super interessant og velfortalt beretning. HCs kombination af egne oplevelser, beskrivende velfærdshistorie og kritisk refleksion er vellykket og nærværende - og selvfølgelig diskutabel. Et stykke dansk socialhistorie skrevet som selv- og tidsbiografi.
HCs egen debatbog Det mindst ringe fra 2014 er den "saglige" pendant til temaet i denne bog. Man kan også læse Peter Øvig Knudsens bøger ind her.