Bøger / skønlitteratur / roman

Vadehavsmysteriet : en samfundskrimi om forfalsket medicin


Beskrivelse


Krimi fra Vadehavet, hvor en gammel eneboer får mistanke til en gruppe forretningsfolk, der under dække af et rejsebureau smugler forfalsket medicin ud i verden via Danmark.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. juni 2012

af

af

Per Månson

d. 18. juni 2012

For læsere af samfundsdebatterende krimier.

Lindgreen har efterhånden skrevet en del bøger - ofte historiske romaner. Vadehavsmysteriet foregår dog i nutiden. En østrigsk rejsebureau direktør presses pga. spillegæld af tvivlsomme ungarere, der bruger hans busrejser til at transportere forfalsket og livsfarlig medicin ud i verden med udskibning fra Vadehavet. En gammel eneboer med kommunistisk fortid finder direktøren og hans følge mistænkelige og tager sagen i egen hånd. Lidt dramatik kommer der undervejs, men ellers er det en ret stillestående roman, hvor det ikke gik op for mig, hvad eneboeren bygger sin mistanke på. Dialogen er lidt stiv og naturbeskrivelserne rigeligt metaforfyldte og hele sagen om forfalsket medicin brænder ikke igennem.

Det er selvfølgelig uretfærdigt at sammenligne med le Carrés Den standhaftige gartner, der også har medicinalindustrien som skurk, men han viser, at sagen kan gøres meget vedkommende. Lindgreen selv har i Atomer på næsset, 1975 før skrevet samfundskrimi.

En krimi fra Vadehavet, der ikke rigtig fænger og gør sin sag vedkommende.Informationer og udgaver