Bøger / faglitteratur

Værdibaseret ledelse med succes : få værdierne til at leve og virke i praksis


Beskrivelse


Gennemgang af de samfunds- og kulturmæssige forudsætninger for at arbejde med værdibaseret ledelse og praktiske anvisninger på implementering af værdier i organisationen i overensstemmelse med den strategiske ledelse.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. maj 2010

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 31. maj 2010

Denne bog henvender sig til ledelsespraktikere i offentlige eller private virksomheder af en vis størrelse.

Forfatteren, der er ingeniør og HD, har sit eget konsulentfirma. Bogens praktiske målsætning til trods, afklarer Gaarsted først de grundlæggende filosofiske overvejelser og samfunds- og kulturmæssige forudsætninger for overhovedet at arbejde med værdibaseret ledelse. Derefter fortsætter han med mere praktiske anvisninger i, hvordan man implementerer værdier i organisationen i overensstemmelse med den strategiske ledelse. Endelig slutter han af med nogle helt konkrete værktøjer og skemaer. Bogen er opdelt i ti kapitler, der hver især er delt i flere underafsnit. Efter hvert afsnit er der plads til egne notater, og bogen lægger op til at blive brugt i et større fællesskab. Sproget er flydende og fint, men jeg synes, at bogen mangler professionel redaktion.

Der er allerede mange bøger om værdibaseret ledelse på markedet. Denne forsøger at skabe forbindelse mellem virksomhedernes overordnede strategier og værdiledelsen.

Forfatteren giver her sit eget bud på i et flydende sprog, hvordan man i praksis kan arbejde med og implementere værdibaseret ledelse i en virksomhed.