Bøger / faglitteratur

Valdemar elsker broccoli : hvordan små puf kan skabe store forandringer hos vores børn, i vores parforhold - og i os selv


Beskrivelse


Om begrebet nudging - hverdagsnudging, hvor der med afsæt i hverdagseksempler præsenteres de seneste 40 års forskning i menneskets psykologi og adfærd og giver konkrete og evidensbaserede værktøjer til at skabe adfærdsændringer.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. aug. 2020

af

af

Anne Birgitte Langkilde Hundahl

d. 6. aug. 2020

Virkelig interessant og brugbar bog om hverdagsnudging. For alle der interesserer sig for menneskets psykologi og adfærd samt dem, der gerne vil kunne ændre lidt i hjemmet.

Nudging er små puf, der påvirker vores adfærd i en bestemt retning eller med andre ord "et kærligt skub i en bestemt retning". I Danmark kendes det bedst som adfærdsdesign. Vi kender alle nudging fra skilte i trafikken, håndsprit i butikker, fodspor i svømmehallen, slik ved kassen i supermarkedet og meget andet. I bogen giver forfatteren en grundlæggende introduktion til begrebet nudging. Hun præsenterer læseren for de seneste 40 års forskning i menneskets psykologi og adfærd. Gennem hele bogen underbygges teori med hverdagsnære eksempler og læseren får gode råd til, hvordan man med små puf kan skabe forandringer i hjemmet, hos børnene eller hos partneren. Med litteraturliste med forslag til videre læsning.

En virkelig velskrevet og underholdende bog, der på let forståelig vis præsenterer læserne for nudging og teorien bag. Meget litteratur om nudging og adfærdsdesign har fokus på erhvervslivet, men denne koncentrerer sig om hverdagen og kommer med eksempler, som alle kan genkende.

En af de bedste og mest populære bøger, der er kommet om adfærdsdesign/nudging er Jytte fra Marketing er desværre gået for i dag, hvor forfatteren præsenterer en lettilgængelig metode til at ændre adfærd og opnå konkurrencefordele. Modsat "Valdemar elsker broccoli" har den fokus på erhvervslivet.