Valhalla er både for børn, unge og voksne. Hver aldersgruppe får sit specielle udbytte af historierne.
Efter de tre første Valhalla-bind brugte holdet bag serien flere år på at overføre universet til tegnefilmens verden. Efter filmpremieren i 1986 var det oplagt at bruge filmens handling som udgangspunkt for de to næste albums i serien, der fik troldeungen Quark som central figur i handlingsgangen. Quark forsvandt imidlertid ud af serien igen i det sjette album, hvor Loke fik hovedrollen i en intrige, der især skulle vise halvgudens evner til at rode sig ind i problemer og derefter snakke sig ud af dem igen. Ekstramaterialet i det andet samlebind med Valhalla-historier fokuserer naturligt nok på arbejdet med tegnefilmen, selv om der også er blevet plads til andre indfaldsvinkler til seriens univers, bl.a. en præsentation af merchandising-artikler i forbindelse med den uhyre populære Quark-figur.
En sammenligning af virkemidlerne i Valhalla-filmen og Valhalla-tegneserien viser de to mediers forskellige styrker og svagheder. Bl.a. får man i historien "Rejsen til Udgårdsloke" demonstreret, hvordan seriemediets mulighed for at variere billedstørrelserne i et dynamisk sidelayout skaber en suggestiv ramme om indholdet, som ikke kan tilvejebringes på filmens faste lærred.
Valhalla-serien indtager en særstatus i den danske albumtegneseries historie. Samlebind nr. 2 illustrerer på fornem vis, hvorfor og hvordan serien har opnået denne position.