Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Vampyrsøstrene - farlige forvandlinger


Beskrivelse


Tvillingerne Daka og Silvania er halv-vampyrer. Silvania er forelsket i den lækre Jakob og vil allerhelst være en helt almindelig pige og Daka ville ønske, at hun var fuldblodsvampyr. Deres ønsker bliver byttet om hos en spåmand og så starter balladen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. okt. 2012

af

af

Maria Sjøblom

d. 26. okt. 2012

Humoristisk vampyrserie for 10-13-årige piger.

4. del af den tyske vampyrserie kommer nu på dansk. I Tyskland er der foreløbigt udkommet 8 bind i den populære serie, og den første er filmatiseret. Tvillingerne Silvania og Daka er halv-vampyrer og har store problemer med at vænne sig til at bo blandt almindelige mennesker i Tyskland, fordi de er vokset op blandt vampyrer i Transsylvanien. Den drengeglade Silvana vil allerhelst være et almindeligt menneske, mens rebelske Daka ville ønske, at hun var en fuldblodsvampyr. Da de får mulighed for at få opfyldt et ønske hos en mystisk spåmand, går det helt galt, da han får byttet om på deres ønsker. Bogen er skrevet i et letlæst og flydende sprog. Forsideillustrationen er fint dækkende for indholdet, som kan virke lidt overfladisk. Persongalleriet er noget karikeret, men handlingen flyder fint og tilbyder god og nemt tilgængelig underholdning. Vampyrtemaet sætter naturligvis rammen for historien, men giver også plads til at beskrive helt almindelige pigeproblemer som fx ulykkelig forelskelse.

Der findes et væld af rigtigt gode vampyrserier i børnebiblioteket. Denne hører dog til i trivi-genren, hurtigt læst, overfladisk underholdning og er på samme niveau som serien Min søster vampyren.

Fin, hurtigt læst underholdning uden den store dybde, men med god fart på handlingen.