Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Var det kærlighed?


Beskrivelse


Hannah er studerende og kæreste med Shari, som er libanesisk flygtning. I sin søgen efter sin tabte barndom rejser hun både til Indien og Israel samtidig med, at forholdet til Shari udvikler sig dramatisk.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. nov. 1996

af

af

Ulla Harne

d. 4. nov. 1996

Hannah, som vi kender fra Min ven Thomas, er hovedpersonen i denne nye ungdomsbog. Hannah er flyttet i egen lejlighed i København, hun læser medicin og er kæreste med studiekammeraten Shari, som er libanesisk flygtning. Hannah er rodløs, usikker og kan intet huske fra sin tidligste barndom, og da hun tilfældigt møder sin gamle ven Mini, som også er hendes beundrer, bliver hun glad for hans støtte til, at hun finder frem til, hvad der egentlig er sket i hendes tidlige barndom. Hun kommer både til Indien og Israel, finder ud af sin chokerende fortid, men allerværst er dog, at Shari ikke er den, han påstår. Romanen er skrevet som en krimi, hvor lagene langsomt skrælles af for Hannah og for læseren, indtil den frygtelige sandhed afsløres til sidst. Det er en spændende og velskrevet roman, hvor læseren sammen med Hannah oplever både de meget smukke ting og den nagende vished om, at der er noget galt. Fortælleteknisk er det svageste afsnit den meget lange episode fra Indien, som fylder mere end en tredjedel af bogen, og hvor meget er overflødigt for både Hanahs og romanens udvikling. Romanen er først og fremmest en historie om kærlighed og venskab, men politiske emner tages i allerhøjeste grad også op. En fascinerende historie, som helt sikkert vil engagere de unge, især nok de modne piger i 14-17 års alderen. Det er ikke nødvendigt at læse Min ven Thomas først.


Bibliotekernes vurdering

d. 4. nov. 1996

af

af

Karsten Boll (skole)

d. 4. nov. 1996

Med den selvstændige fortsættelse af Min ven Thomas har Kirsten Holst lavet en sikker udlånssucces. Hovedpersonen er den sikre Hannah, som nu er flyttet til Kbh. sammen med den gamle indiske amme Ayah, for at studere medicin. Hun har forelsket sig i en palæstinensisk flygtning, Shari, som også læser medicin. Hun støder tilfældigt ind i den gamle gymnasiekammerat, Mini, som nu har mod til at udtrykke de følelser, han også havde i Min ven Thomas. Ingen i Hannahs omgangskreds bryder sig særligt meget om Shari, og det er da også fra Mini, hun får sin støtte, da hun går i gang med at opklare nogle dunkle punkter i sin fortid. Dette bringer hende til Indien, hvor Ayah vælger at blive hos sin familie, og det bringer hende til Israel, hvor moderens moster Karen bor. I brudstykker lykkes det Hannah at finde sin fortid og hos moster Karen genkalder hun sig billedet af moderens selvmord. Hun overraskes over at møde Shari i Israel, og det viser sig, at han har haft et indgående kendskab til hendes familieforhold og deres tilknytning til Israel. Han ofrer sig i det terrorkomplot, der er lagt mod hende, og deraf titlen: Var det kærlighed?. Der er gode person og miljøbeskrivelser. Skrevet i et letflydende sprog og sat med en åben og læsevenlig sats. Fra 6. kl og opefter, primært til selvlæsning Ligger på linje med Hanne-Vibeke Holsts trilogi med Til sommer.


Berlingske tidende

d. 9. nov. 1996

af

af

Eva Glistrup

d. 9. nov. 1996


Det fri aktuelt

d. 27. nov. 1996

af

af

Steffen Larsen

d. 27. nov. 1996


Jyllands-posten

d. 8. mar. 1997

af

af

Marianne Gade

d. 8. mar. 1997