Bøger / faglitteratur / erindringer

Ved et hus i Småland


Beskrivelse


Naturelsker og fotograf Ole Andersen (f. 1949) har i 45 år haft et lille øde beliggende hus i Småland, Sverige. Han beretter om hverdagen, huset, landskabet, naturen, årstiderne, stedets traditioner og de få bekendte, der danner rammen om hans liv.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. maj 2019

af

af

Kent Skov

d. 7. maj 2019

En dansk mands levnedsberetning fra sit lille hus i Småland. Til den tålmodige læser, især den modne, der er interesseret i det nære og ukomplicerede liv midt i naturen.

Ole Andersen, naturelsker og fotograf, har gennem 45 år haft et lille øde beliggende hus i Sverige. Han tager læseren med ind i sin hverdag, der udover vedligeholdelsen af det gamle hus mest handler om at udforske det idylliske smålandske landskab, der omgiver ham i hans for det meste afslappede hverdag. OA beretter nærmest i dagbogsform om de store og små mirakler, der sker lige foran ham i skovbunde og buske, når pupper klækkes til larver, der igen folder sig ud til sommerfugle. OA har især interesse for de mindste skabninger i naturen, insekterne, men tager også bestik af ræve, harer, rådyr og vildsvin. Selv de omgivende landbrugs kohold sætter tankerne i gang. OA beskriver årstidernes skiften, stedets traditioner og de få bekendte i de nærliggende landsbyer, der danner rammen om hans liv.

OA fører et, trods mange års rejser som omflakkende rejsefotograf, selverklæret "simple life"-liv, hvor værdien ligger i det nære og det tætte uden den store respekt for "væksttosserne". Han skriver nærværende og ukunstlet om sit liv. Bogen er typisk interessant for læsere, der også synes at tv-udsendelserne om "Bonderøven" og Søren Ryges haveudsendelser giver dem noget.

Bertill Nordahls Livet er der, hvor man er foregår i samme område i Småland.