Bøger / skønlitteratur / roman

Vejen til Jerusalem


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Stormandssønnen Arn får hos cisterciensermunkene i Sverige og Danmark den bedste uddannelse, der findes i middelalderens Europa. Men hans lærere aner, at han ikke er bestemt til at være klosterbroder og vil gøre bedre fyldest som Kristi stridsmand i korstogene.

Anmeldelser (12)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. sep. 1998

af

af

Carsten Nørby Sørensen

d. 18. sep. 1998

Guillou er anerkendt som en førende spændingsforfatter, der kan fortælle en god historie iklædt politisk tæft og budskab. I sin nye bog udfordrer han så en ny genre: den historiske roman med korstogstiden som emne. Bogen er første bind af en påtænkt trilogi, og har som hovedperson Arn, stormandssøn, munk, helt, og tempelridder i middelalderens Europa. Vi følger ham fra opvæksten blandt cisterciensermunke til han udvikles til helt, ydmyg, belæst og våbenkyndig. Arn har kærlighed til Gud, men også til kvinder, og begge magter former en både uskyldsren og farlig slagkraftig helt, der tænker og virker i en brutal, men spændende periode af Europas historie. Til sidst i bogen dømmes Arn til at gøre bod for sine synder som tempelridder i det Hellige Land, - og gid næste bind snart udkommer. Guillou er som altid suverænt velskrivende, og med et godt researcarbejde og sans for detaljer, levendegør han et middelaldermiljø, hvor datidens mennesker lever, elsker, hader og dør. Samtidig har Guillou selvfølgelig et budskab om, at "hellige krige" og verdens uretfærdigheder, dengang som nu er forkerte. Godt nok et nyt emne og genre, men bogen er en ægte Guillou, og den vil appellere til de mange tro læsere.


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Carsten Güllich-Nørby

2008

1.udg. fra 1998 uden illustrationer er en stor succes, og lånes stadig godt ud på bibliotekerne. Denne nye illustrerede udgave vil sikkert få mange til at genlæse, og trække nye læsere til, ligesom fx den illustrerede udg. af Dan Browns Da Vinci mysteriet.

Flot flot illustreret udg. af Guillous fremragende middelalder-trilogi om svenske Arn Magnusson. Teksten er naturligvis den samme som i 1. udg. født af Guillous velsmurte tastatur, hvor han beviser, at han ikke alene kan levere et effektivt spændingsplot, men gøre middelalder-historie levende, og selvfølgelig som ventet fra Guillou, også samfundskritisk aktuel og vedkommende. Vi følger Arns opvækst hos cisterciensermunke og er vidner til udvikling af et sjældent mandsmod og en nærmest ukristelig trang til dåd. Og Arn er såvel våbenduelig som kvindekyndig. I dette første bind dømmes han bodsgang som korstogsridder i det Hellige Land. Fra Götaland til Jerusalem, hvilken rejse! Gør illustrationerne af historiske steder, hændelser og middelalderens genstande så noget for læseroplevelsen? Ja, selvom jeg også med stor fornøjelse slugte trilogien som bar tekst, er det faktisk ret berigende at genlæse denne illustrerede udg. Fra første foto af et autentisk segl er middelalderens atmosfære nærværende, passende afsluttet med et kort, der har Jerusalem som verdens midtpunkt.

Ideen med en illustreret udg. kendes aktuelt også fra Dan Browns populære bøger.

Et mesterværk nu beriget med illustrationer.


litteratursiden.dk

d. 1. feb. 1999

af

af

Michael Høyer-Nielsen

d. 1. feb. 1999

I Vejen til Jerusalem har Guillou byttet Hamiltons nutidige Sverige ud med middelalderens og korstogenes Europa. Vi følger herremandssønnen Arn, fra han som dreng sendes i kloster og frem til hans ind...


litteratursiden.dk

d. 23. sep. 2000

af

d. 23. sep. 2000

Jan Guillou, der ellers er mest kendt for at skrive gode spændingsromaner, prøver i sin triologi om den svenske stormandssøn Arn kræfter med den historiske roman - og det gør han på mesterlig vis! I f...


Jyllands-posten

d. 8. okt. 1998

af

af

Preben Meulengracht

d. 8. okt. 1998


Politiken

d. 8. okt. 1998

af

af

Bo Tao Micha¨elis

d. 8. okt. 1998


Politiken

d. 12. jan. 2008

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 12. jan. 2008


Præsteforeningens blad

Årg. 89, nr. 15 (1999)

af

af

Henriette Bacher Lind

Årg. 89, nr. 15 (1999)


Berlingske tidende

d. 25. okt. 1998

af

af

Jakob Levinsen

d. 25. okt. 1998


Kristeligt dagblad

d. 8. okt. 1998

af

af

Birgitte Larsen

d. 8. okt. 1998