Til samfundsinteresserede generelt og andre som aktivt forholder sig til velfærdssamfundets funktionsmåde.
Bogen vakte berettiget opsig,t da den udkom første gang. Per Smidl var blevet indkaldt til samtale hos skattevæsenet, da han levede på et eksistensminimum, hvilket ikke kunne accepteres af den danske stat. Han tjente med andre ord for lidt i forhold til den skat, han skulle betale. Han opsagde sit forhold til den danske stat og flygtede til Tjekkiet, hvor han boede i flere år. Hans beretning handler om retten til at leve anderledes uden indblanding fra staten. Med baggrund i egne bitre erfaringer hudfletter han det danske samfund, og den magt staten har i forhold til det civile samfund. Og ikke mindst måden det danske demokrati fungerer på. Samfundskritikken har ikke mistet sin aktualitet på trods af årene, men hans vrede og forurettelse efterlader et noget unuanceret billede af problematikken.
Bogen udkom første gang i 1995. Dette er en revideret og udvidet udgave, som også rummer en beskrivelse af skriftets udviklingshistorie.
Et engageret og besk partsindlæg om det danske samfunds- og velfærdssystem skrevet på baggrund af forfatterens personlige oplevelser med det danske skattesystem.