For studerende på første del af samfundsvidenskabstudiet, sociale højskoler samt en række masteruddannelser.
Bogen er en grundbog i begrebet velfærdssamfund. Hvad definerer et velfærdssamfund, og hvem er leverandør af ydelserne. Forfatteren, der er professor på Roskilde Universitet, gennemgår en række centrale velfærdsområder: ældreområdet, marginaliserede grupper, arbejdsmarkedet, uddannelse og sundhed og forebyggelse. Et særskilt afsnit beskriver evaluering som et middel til at måle, om man får noget for pengene og sluttelig rettes blikket udover landets grænser, for at se hvordan velfærdsstaten ser ud i andre lande, og hvordan EU påvirker det nationale niveau. Det er ikke en debatbog, den er tænkt som en lærebog og introduktion til begrebet på de videregående uddannelser. Teksten er krydret med små problemstillinger og spørgsmål, beregnet til at lægge op til debat i en undervisningssituation.
Der udkommer rigtig meget litteratur om emnet i disse år. Forfatteren har selv i 2005 skrevet Velfærdssamfundet : myter og facts, som i modsætning til denne er en debatbog, samt en lærebog for gymnasiet Det danske velfærdssamfund, 2003. Desuden er der serien med titelbegyndelsen "13", en række debatbøger om forskellige facetter af den danske velfærdsmodel, fx 13 værdier bag den danske velfærdsstat, 2007.
En letlæst og klart struktureret introduktion til den danske velfærdsmodel tænkt som lærebog i samfundsvidenskabelige undervisningssammenhænge på de videregående uddannelser.