Interessant bog om udviklingen af socialdemokratiets udlændingepolitik igennem de sidste 50 år. For læsere som er interesseret i politisk historie og særligt indenfor socialdemokratiet.
Forfatter og socialdemokrat Mattias Tesfaye har skrevet en bog som han ønsker skal ses som et bidrag til og forklaring på, hvad der skete med socialdemokraterne, da "velfærdsstaten mødte indvandringen" og partiet tabte store dele af sine oprindelige vælgere. Bogen handler specifikt om hvad der er sket i de foregående 50 år, siden den socialdemokratiske regering i 1967 besluttede, at manglen på arbejdskraft i Danmark kunne løses ved at få udlændinge til landet. Bogen er en gennemgang af Socialdemokratiets udlændingepolitiske historie. Der er en tidslinje i bogen som markerer de væsentligste ændringer og der er interviews fra flere markante socialdemokrater undervejs.
Der ligger en del research bag bogen og den er både spændende og velskrevet. Enhver som interesserer sig for socialdemokratiets udvikling indenfor udlændingepolitikken, vil finde indblikket i historien både værdifuld og interessant.
Er man interesseret i andre bøger om Socialdemokratiets historie, så kan bogen De røde flertal af Søren Kolstrup anbefales.