Bøger / faglitteratur / rejseguides

Vence i februar og kunstnerne


Beskrivelse


Guide til Vence, som byen opleves i februar og resten af året. Med omtale af de mest kendte kunstnere, der i kortere eller længere tid, har levet på Cote d'Azur.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. okt. 2013

af

af

Kirsten Emdal

d. 8. okt. 2013

Denne bog henvender sig til dem, som planlægger en rejse til Vence og omegn.

Forfatteren er arkitekt og tidligere højskoleforstander. Han har altid været optaget af og studeret europæisk kunst, arkitektur og kultur, og i de senere år har han opholdt sig i Vence i februar måned. Denne bog beskriver således et 3 ugers arbejdsophold. Første halvdel af bogen er nærmest en rejseguide til Vence og de små byer i nærheden - med stor vægt på det historiske. Anden halvdel beskriver hver enkelt af de kendte kunstnere, som har haft tilknytning til området. Det drejer sig bl.a. om Matisse, Chagall og Picasso. Bogen afsluttes med en indholdsfortegnelse og en fortegnelse over billedteksterne, og den er illustreret med fotos og nogle primitivt tegnede kort. Forfatteren er også fotografen bag de fleste af billederne.

Hvis ens rejse specifikt går til Vence finder man en meget detaljeret beskrivelse af selve byen i denne bog, som ikke findes i de traditionelle rejseguides til området. Oplysningerne om de enkelte kunstnere kan man derimod finde mange andre steder. Det kan selvfølgelig være en fordel at have oplysningerne samlet i én bog.

Måden, som bogen er bygget op på, gør at den er svær at bruge som opslagsbog. Bl.a. fordi de enkelte fotos ikke er ledsaget af billedteksterne, der skal findes bagerst i bogen. Blandingen af kunstguide, rejseguide og rejsebeskrivelse gør bogen lidt speciel. Brugbar, men absolut ikke en nødvendighed.