Bøger / skønlitteratur / digte

Verden ønsker at se sig selv : digte, prosa, udkast : fra Inger Christensens papirer


Beskrivelse


Digte, romanfragmenter, udkast samt andre hidtil upublicerede tekster fra Inger Christensens personlige arkiv.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. juni 2018

af

af

Cæcilie Hjorth Pedersen

d. 1. juni 2018

Intimt indblik i Inger Christensen forfatterværksted med digte og andre tekster fra hendes personlige arkiv. For læsere af dansk lyrik, primært læsere med interesse for Inger Christensens forfatterskab.

"Verden ønsker at se sig selv" rummer størsteparten af de tekster af Inger Christensen, der aldrig har været medtaget i nogen samlet bogudgivelse i hendes navn. Den indeholder både digte og andre tekster, som allerede har været trykt i forskellige sammenhænge, og tekster, der har været udsendt i radioen, samt tidlige udkast til færdige digtsamlinger og udkast til arbejder, der aldrig er blevet færdige, og som aldrig har været offentliggjort. Udeladt er dog alt dramatik og decideret børnelitteratur, interviews og takketaler. Bagerst er et stort noteapparat og indholdsfortegnelse. Bogen er redigeret af Inger Christensens søn, forsker og oversætter Peter Borum og digter og oversætter Marie Silkeberg.

Omfattende og inspirerende værk, der belyser nye sider af den store digter Inger Christensens forfatterskab og skabelsesproces. Et intimt indblik i systemdigtningens forfatterværksted, hvor talsystem og ordenes grammatik er poesiens puls. Der er rigtig meget at gå på opdagelse i. Det er næsten lige før man taber pusten.

Der findes ingen som Inger Christensen, dog er Hans-Jørgen Nielsen og Per Højholt to andre forfattere, der ligesom Inger Christensen har arbejdet med systemdigtning, som understreger tekstens præg af konstruktion og iscenesættelse.


litteratursiden.dk

d. 8. juni 2018

af

af

Jens Hjøllund

d. 8. juni 2018

Et rigt og overvældende arkiv af tanker og poetiske billeder, hvor hvert eneste lille fragment og notat rummer kimen til hele forfatterskabet. det hvide dagslys/ jorden et lille sandskorn/ perle i si...


Kristeligt dagblad

d. 9. juni 2018

af

af

Henrik Wivel

d. 9. juni 2018


Jyllands-posten

d. 29. maj 2018

af

af

Tobias Skiveren (f. 1987)

d. 29. maj 2018


Politiken

d. 29. maj 2018

af

af

Thomas Bredsdorff

d. 29. maj 2018


Berlingske tidende

d. 29. maj 2018

af

af

Jørgen Johansen (f. 1941)

d. 29. maj 2018


Standart

Årg. 32 nr. 3 (2018)

af

af

Jørn Erslev Andersen

Årg. 32 nr. 3 (2018)