Bøger / faglitteratur

Verdensrummet og vi : er vi alene?


Beskrivelse


Beskrivelse af verdensrummets og Jordens udvikling fra begyndelsen og frem til i dag.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. jan. 2020

af

af

Christine Christensen

d. 15. jan. 2020

"Der er flere planeter i Mælkevejen, end der er stjerner. Astronomerne kalder dem exoplaneter." Denne fagbog om universet henvender sig til voksne med en særlig interesse for rumforskning og astronomi.

Vil det lykkes for de nye amerikanske rumpionerer at kolonisere Månen og Mars? Hvordan undgår vi en kollission med asteroider? Hvad er sorte huller og hvide dværge og hvilke exoplaneter indeholder en flercellet form for liv? Forfatteren bringer os vidt omkring i universets mange krinkelkroge og beskriver verdensrummets udvikling siden begyndelsen og frem til i dag. Bogen er delt i to dele. Første del beskæftiger sig med astronomi og rumforskning mens anden del beskriver jordens geologiske og biologiske udvikling siden planetens opståen. Bagerst et kapitel om de nyeste visioner og muligheden for eksistensen af liv på andre planeter.

Der er ingen tvivl om, at forfatteren brænder for sit stof, og på trods af en lidt gammeldags tone formidles det spændende emne på en måde, der pirrer lysten til at fordybe sig yderligere i de mange begreber. Selvom de enkelte emner udfoldes og forklares, er bogen dog stadig på et relativt højt niveau, der fordrer en trænet læser.

En ny gennemrevideret og omskrevet udgave af Verdensrummet og viFjerne kloder, der første gang udkom i 1951. Det er oplagt at sammenligne med Fjerne kloder, der også fortæller om rumforskning, men er lettere at gå tilEn ny gennemrevideret og omskrevet udgave af Verdensrummet og vi, der første gang udkom i 1951. Det er oplagt at sammenligne med , der også fortæller om rumforskning, men er lettere at gå til.