Potent fransk samfundskritik om en analog fyr, der går til grunde i et selvoptaget samfund post finanskrisen. Bred målgruppe, men vil især tiltale læsere med hang til fransk punklitteratur.
Vernon Subutex var engang en feteret ejer af en vinyl-musikhandel, men med digitaliseringens indtog mister han kunder til sin analoge musik, ryger på socialhjælp og er til sidst så modløs og handlingslammet, at de sociale myndigheder smider ham på gaden. Bogen er første del af en trilogi og handler om Subutex' mange mellemlandinger på gamle venners sofaer inden han helt rammer bunden og må bo på gaden. Med sig i tasken har han dog en videooptagelse af sin afdøde ven, rockstjernen Alex Bleach, sidste ord før han findes død på et hotelværelse. Uden hans viden jages han af forskellige mennesker, der gerne vil have fat i disse optagelser. Historien fortælles både fra Subutex' synsvinkel, men også fra de mange mennesker, han krydser på sin vej, herunder; afdankede jævnaldrende venner og deres forstadsliv, en brasiliansk transkvinde, en voldelig ægtemand, en racistisk skinhead og den lesbiske "Hyæne", som er hovedperson i Virginie Despentes' forrige roman Vi ses i helvede.
Stærk, samfundskritisk roman om de afgrundsdybe kløfter i det franske samfund anno 2016.
Despentes har en unik litterær stemme, der er svær direkte at sammenholde med noget. Dog har den franske forfatter Michel Houellebecq samme provokerende og samfundskritiske indgangsvinkel.