Bøger / faglitteratur

Vi havde en fest på arbejdet, men så kom Preben - : en guide til, hvordan du stopper følelsesmæssig forurening på jobbet


Beskrivelse


En guide til at stoppe følelsesmæssig forurening på arbejdspladsen. Henvender sig til både ledere og medarbejdere.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. jan. 2021

af

af

Hamide Kara

d. 27. jan. 2021

En guide til at stoppe følelsesmæssig forurening på arbejdspladsen. Henvender sig til både ledere og medarbejdere.

Sociolog og forfatter Rikke Østergaard skriver om hvordan mennesker påvirker sig selv, hinanden og de som man ikke kender med humøret og den indre tilstand. Over kapitler som "Folk opfører sig, som vi giver dem lov til", "Hvordan stopper vi følelsesmæssig forurening?", "Guide til lederen: Sådan ændrer du stemningen i afdelingen" m.fl., skriver forfatteren, at man bliver til "Preben" når man forurener følelsesmæssigt. Følelser er smitsomme og kan forårsage følelsesmæssigt forurening og det kan såvel medarbejdere og ledere stoppe i opløbet, så det ikke bliver gængs adfærd på arbejdspladsen. Preben optræder i bogen som den man forvandler sig til når man forurener følelsesmæssigt, om man er klar over det eller ej. Forfatteren skriver, at man skal genkende sin indre Preben for at få kontrol over stemningen og energien i rummet og tage ansvar for at stoppe smitten. Igennem bogen er forskellige cases og råd.

Rikke Østergaard skriver om de svære følelser, som ligesom influenza er stærkt smitsomme. Forfatterens pointe er, at uanset hvilken tilstand man befinder sig i, så kan man takket være hjernes fleksibilitet og kapacitet godt gøre livet bedre for sig selv og hinanden. En velskrevet bog med et vigtigt budskab om, at fremme et sundt arbejdsmiljø.

Af andre titler findes: Motivation på arbejdspladsenElefanten i rummet og Elefanten i rummetAf andre titler findes: Motivation på arbejdspladsen og .


litteratursiden.dk

d. 13. juli 2021

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 13. juli 2021

Rigtig fin guide formidler letforståeligt og med konkrete cases, hvordan man hver især kan arbejde på at få et sundere arbejdsmiljø. Erhvervssociolog Rikke Østergaard mener, at mennesker opfører sig, ...


Weekendavisen

d. 27. aug. 2021

af

af

Johanne Thorup Dalgaard

d. 27. aug. 2021