Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Vi skal videre


Beskrivelse


Janus kommer efter ferien tilbage til kammeraterne i skolen, til kæresten Sofie og de spændende fodboldkampe. For børn og unge på 13-15 år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. nov. 2021

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 26. nov. 2021

Janus kommer efter ferien tilbage til kammeraterne i skolen, til kæresten Sofie og de spændende fodboldkampe. For børn og unge på 13-15 år.

Janus har vist haft en fin sommerferie, selvom han er lidt hemmelighedsfuld overfor kammeraterne, der spørger "Havde du en god tur med damen?" har meget at tænke på - kæresten Sofie og fodboldkampene, som optager ham meget. Der er også ny pige i klassen, Charlotte-Sofie-Amalie, som ikke bryder sig om eller forstår. Charlotte-Sofie-Amalie er syg, hun overtræner og spiser måske ikke rigtigt. og Sofie og hele klassen bliver inddraget i at hjælpe Charlotte-Sofie-Amalie. må også indse, at hans far ikke kommer tilbage til hans mor og ham, og at han skal være storebror. Bogen er en fortsættelse af : roman.

Det er en fin og positiv historie i et ligefremt og moderne sprog, om en skole og et kammeratskab, der fungerer. Ikke uden problemer, men ved lydhørhed og dialog. Janus og vennerne kommer videre - også med fodbolden, og den historie er også spændende. Bogen er delt i 4 dele, og der 10 overskuelige kapitler i hver del, som gør læsningen overskuelig. De to bøger i serien bør læses i rækkefølge.

En uhyggelig fortælling om fodbold og kærlighed er Farlig vredeAfgørelsen : gyser. En anden, der måske ligner mere er Afgørelsen om Tilde og EmilEn uhyggelig fortælling om fodbold og kærlighed er Farlig vrede : gyser. En anden, der måske ligner mere er om Tilde og Emil.