Bøger / faglitteratur / biografier

Victor Borge - mennesket bag smilet : en biografi


Beskrivelse


Om den dansk-amerikanske pianist og entertainer Victor Borges (1909-2000) lange karriere i international showbusiness. Det er en fortælling fyldt med anekdoter, men også et portræt af en ensom, rastløs og stræbsom kunstner der satte andre optrædende, venner og familien i skyggen.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. okt. 2014

af

af

Søren Brunbech

d. 6. okt. 2014

Verdens morsomste mand, husker den lidt ældre generation Victor Borge som, men biografilæserne vil her se, at den charmerende dansk-amerikaner også havde skyggesider.

Journalisten Jacob Wendt Jensen søger ind til mennesket bag det varme smil hos den verdensberømte dansk-amerikanske entertainer Victor Borge, der døde i 2001. Hans metode er dels læsning af, hvad der har været sagt og skrevet om ham i alverdens trykte publikationer, og dels interviews med 70 personer der har mødt ham. I den kronologiske fremstilling får han vist nye sider af Borges utrolige karriere, men ikke mindst afdækker han en bagside af medaljen, der viser en enspænder der gik benhårdt efter egen succes, gerne på bekostning af andre, og en kontrolfreak der tyranniserede sine nærmeste arbejdsmæssigt og privat. Illustreret med en del billeder fra karrieren.

Jeg tror, de mange Victor Borge-tilhængere vil glæde sig over bogen, også selv om der kommer ridser i lakken i portrættet af den store humorist. En ulempe ved Wendt Jensens metode er, at de mange, især negative, udsagn fra Borges korte eller længere bekendtskaber til dels sker på bekostning af en samlet psykologisk analyse af mandens dunkle sider.

Jacob Wendt Jensen har med succes portrætteret bl.a. Ove SprogøeSmilet er den korteste afstand - i . Den venlige side af Borge finder man i erindringerne, fortalt til hans danske impresario Niels Jørgen Kaiser, Smilet er den korteste afstand -Jacob Wendt Jensen har med succes portrætteret bl.a. Ove Sprogøe i Ove Sprogøe. Den venlige side af Borge finder man i erindringerne, fortalt til hans danske impresario Niels Jørgen Kaiser, .


Berlingske tidende

d. 30. sep. 2014

af

af

Rikke Rottensten

d. 30. sep. 2014


Jyllands-posten

d. 6. okt. 2014

af

af

Henrik Lyding

d. 6. okt. 2014


Weekendavisen

d. 3. okt. 2014

af

af

Leonora Christina Skov

d. 3. okt. 2014


Kristeligt dagblad

d. 7. okt. 2014

af

af

Peter Dürrfeld

d. 7. okt. 2014