Bogen er mest til fælleslæsning i den tidlige læseundervisning og til den første litteraturundervisning fra slutningen af 1. klasse. Den er også til selvstændig frilæsning fra omkring 8 år. Til læreren findes en bog med UV-forslag, og til de enkelte bind i serien er der arbejdsforslag på forlagets websted.
En enkel og alligevel medrivende historie om Viktor og hans ven Flagermusen, der finder en kiste med et drilagtigt spøgelse. Efter en del hurlumhej og en snedig plan får de spøgelset tilbage i kisten. Historien har udvikling og spænding og en slutning, hvor alt falder til ro igen - og spiller op til en efterfølgende historie. Teksten er med helt korte sætninger, men er ikke bange for de lidt fremmedartede knap så daglige ord og udtryk. Der er ikke delestreger i længere ord. Teksten kan vanskeligt læses uden billederne, der nok er nemme at aflæse, men også flot balancerer mellem spænding og fis og ballade. Illustrator er en anden end i Læsefidusens første møde med Viktor. Han er nu som en helt almindelig dreng, men med hugtænder og vilde irgrønne øjne.
Viktor Vampyr har allerede en stor fanskare fra de fem små hæfter i forlagets serie til den allerførste læsning - De små læsebøger. Han kan nu genses i den populære opsætning i serien Læsefidusens kapitelbøger. Der er andre letlæsningshæfter med vampyrer og hekse, men de er sjældent på hylderne.
Et velegnet materiale til den tidlige danskundervisning og den første selvstændige læsning, hvor billedsprog og tekst supplerer hinanden.