Bøger / faglitteratur til børn / vejledninger

Vild med - huler og hytter


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Anvisninger på bygning af huler og hytter til legebrug.

Indhold

Hurtige huler og hytter ; Den usynlige løvhule ; Stormlæ-hytte eller sol-skærm ; Bivuak ; Pilehytten ; Indisk slumhytte ; Indianernes tipi ; Hulen i træet ; Grubehus fra vikingetiden ; Stenalderhus ; Hytte på pæle ; Koten - finsk hytte ; Iglo i sneen ; Hule i halmen ; Foto-skjul ; Det skal du bruge, når du bygger


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. apr. 2008

af

af

Lars Larsen

d. 14. apr. 2008

En lille bog til større børn og voksne, der tilrettelægger aktiviteter for børn mellem 6 og 12 år. Bogen indgår i en lang serie af aktivitetsbøger til KFUM og FDF-spejderne, men kan også bruges til emnearbejder i skolen - 4.-5. klasse - og i familien.

Idebog i lommeformat med hytter og huler. Til de mindste er der huler lavet af et bord og et tæppe eller af papkasser, og til de større er der mere avancerede huler og hytter af flettede pilegrene, rafter, ler og teltdug. Der er anvisning i bygningen af et stenalderhus og et grubehus fra vikingetiden, og der er en finsk kote, tipier og en iglo. En hytte på pæle, i trætoppen og en indisk slumhytte. I alt 14 hytter og huler. Der er korte vejledninger, og det ser legende let og enkelt ud, men de fleste huler og hytter stiller krav til overblik og et vist håndelag. Bogen slutter med en oversigt med de nødvendige redskaber og materialer. Trods det meget lille format (14 x 10,5 cm.) og en lille typografi, små tegninger og fotos, har bogen et overskueligt layout.

Det er den første bog om huler og hytter i 10 år. Huler hele året, (1997/48), giver grundige vejledninger til de fleste af hytterne.

En idebog med 14 forslag til huler og hytter. Med sit lille format (14 x 10,5 cm.) vil den let blive væk på hylden.