Værket henvender sig ikke kun til et publikum med interesse for Villy Sørensens forfatterskab men bredt til alle med interesse for samfund og samfundsdebat.
Kasper Støvring er ph.d. i litteraturvidenskab og moderne kultur. Hans mål med værket er at nytolke og dermed revitalisere Villy Sørensens navnlig essayistiske og filosofiske forfatterskab. Han vil "(...)analysere de mange kulturkonservative temaer, der løber som en tråd igennem forfatterskabet, og som ikke tidligere er blevet undersøgt indgående". Fremstillingen er navnlig centreret om værker som Uden mål - og med, 1973, Oprør fra midten, 1978, og Den gyldne middelvej, 1979. Støvring understreger, hvordan Sørensens kulturkonservatisme er et korrektiv til kulturradikalismen, og han peger tydeligt på, hvordan Sørensen overalt er på vagt overfor og i kritisk modspil med alt, der bærer absolutisme og umenneskelighed i sig, ikke mindst i de store ideologier, der prægede det 20. årh. Det er skarpsindigt, fascinerende, og Støvring får overbevisende bragt Sørensens samfundskritik og samfundssyn ind i en nutidig kontekst som en væsentlig mulighed i den standende samfundsdebat. Et meget væsentligt værk om Sørensen.
Støvring har tidligere udsendt bl.a. Blivende værdier : konservativ kulturkritik og kulturkamp, 2004, Det etiske kunstværk : Villy Sørensens poetik og litterære kritik, 2006, og Sammenhængskraft, 2010, og værket er fuldt anvendeligt som disse.
Fremragende og idéskabende nylæsning af det stadig væsentlige forfatterskab.