Bøger / faglitteratur til børn / håndbøger

Vinterhavens fugle


Beskrivelse


Beskriver de 45 mest almindelige fuglearter der besøger foderbrættet om vinteren.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Søren Brunbech

2008

Både børn og voksne begyndere i fuglekikkeriet kan få glæde af denne guide til de fugle man kan se ved fuglebrættet om vinteren.

Forfatteren Jesper Bønløkke er biolog, bl.a. medforfatter til det store Dansk trækfugleatlas, 2006 og tilknyttet webstedet danske-dyr.dk. Her giver han en kort og populær præsentation af 45 forskellige fuglearter, man kan være heldig at tiltrække til foderpladsen i haven om vinteren. For hver art fortælles om kendetegn, levevis og hvilke arter man kan forveksle den med. Nok så vigtigt til identifikationen er de tre gode farvebilleder af hver art. Som indledning nogle korte generelle afsnit om fuglefodring og fuglebestemmelse.

Blandt de mange gode bøger om fuglefodring kan nævnes Benny Génsbøls Gyldendals bog om fugle ved foderbrættet, 2007. Jesper Bønløkkes bog adskiller sig fra de fleste andre ved sin korte og overskuelige form, og ved i lige høj grad at henvende sig til børn og voksne.

En bekvem bog at have liggende parat i vindueskarmen når der er besøg på foderbrættet. I kort form og med gode billeder fortælles om udseende og levevis for 45 fuglearter.Informationer og udgaver