Helt oplagt for alle, der er interesseret i Grønland, men bogens herlige og rammende fortællinger kan bruges bredt. Anskaffes flere eksemplarer, kan et med fordel opstilles sammen med bøgerne med stor skrift takket være den behagelige store sats.
Bjarne Ljungdahl kendes på bibliotekerne for sine fagbøger om grønlandske mineraler og sten. Men han kan sandelig også skrue en god historie sammen, og det demonstrerer han på overbevisende vis med denne dejlige samling på ni noveller, der alle foregår i Grønland, og alle har de gode personskildringer, malende landskabsbeskrivelser og fine pointer om menneskers gode og mindre gode sider. I novellerne er det særlig livet og tilværelsen i de små bygder, der er omdrejningspunktet, og her spiller jagt selvfølgelig en vigtig rolle. Men på disse steder lever man også med savnet af sine store børn og unge, der må rejse til de større byer for at uddanne sig, for måske aldrig at vende tilbage igen. Et andet vigtigt tema er mødet mellem det danske og det grønlandske. Forfatteren står også for bogens fine vignetter, der indleder alle historierne. Bogen er fint indbundet, men det anbefales, at omslaget bevares i klargøringen, for forsiden er smuk, og bagsideteksten giver et godt indtryk af indholdet.
I 2011 udkom Ole Korneliussens novellesamling En spytklat på kinden, men ellers er vi her i den sydlige del af kongeriget ikke forvænte med skønlitteratur fra Grønland.
Vellykkede debutnoveller fra Grønland, hvor livet og tilværelsen i de små bygder beskrives.