Bøger / faglitteratur til børn

Vitalitet : fra muld til mave


Beskrivelse


Om mad som mere end næringsstoffer, om livskraftige fødevarer, vitalitet og sundhed, omkostningerne ved konventionel landbrugsproduktion, planter med forunderlige egenskaber, det bæredygtige landbrug, vitaliteten i økologiske og biodynamiske grønsager, helhedstænkning og paradigmeskift i landbruget.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. maj 2016

af

af

Lone Krøgh

d. 26. maj 2016

Denne bog kommer vidt omkring vitalitet i betydningen sammenhæng mellem sundhed, kvalitet og dyrkning, og henvender sig til læsere med interesse for at se tingene i sammenhæng og for opgaveskrivere på gymnasieniveau.

Jens-Otto Andersen, f. 1949, er agronom og Ph.D. og har en bred baggrund inden for bl.a. fødevarekvalitet, forarbejdningsteknikker og homøopatiske fænomener. I denne bog skriver han om mad som mere end næringsstoffer, om livskraftige fødevarer, vitatlitet og sundhed, omkostningerne ved konventionel landbrugsproduktion, planter med forunderlige egenskaber, det bæredygtige landbrug, vitaliteten i økologiske og biodynamiske grønsager, helhedstænkning og paradigmeskift i landbruget.

Velskrevet og engageret bog om vores måde at leve mere eller mindre vitalt. Vinklen er så bredspektret, at nok kun særligt interesserede vil læse bogen i sin helhed, og opgaveskrivere vil udvælge relevante kapitler. Nogle vil opfatte bogen som polemisk, og andre vil se den som en øjenåbner.

En bog, der ude i et lignende ærinde, er den udmærkede Mad vs. fødevarer.


Nyt aspekt

Årg. 48, nr. 4 (2016)

af

af

Helga Okkels

Årg. 48, nr. 4 (2016)