Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Vlog-pigerne - en sag for politiet


Beskrivelse


Malle, den ene af Vlog-pigerne, skal have hund. Hvalpen er bestilt fra en kennel, men man kan købe samme hunderace billigere fra en anden "kennel". Hvordan kan det gå til? Letlæst spændende bog for piger fra 9 år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. jan. 2021

af

af

Ellen Skall Sørensen

d. 6. jan. 2021

Malle, den ene af Vlog-pigerne, skal have hund. Hvalpen er bestilt fra en kennel, men man kan købe samme hunderace billigere fra en anden "kennel". Hvordan kan det gå til? Letlæst spændende bog for piger fra 9 år.

Vlog-pigerne går i 7. klasse. Der leger man ikke mere, så de er sammen om et vlog-projekt, hvor de tager fat på et aktuelt emne. Pigerne kommer fra forskellige familier, men forældrenes holdning til, hvad pigerne må og ikke må, er ens. I bog nr. 4 opdager pigerne, at billige hundehvalpe kommer fra hvalpefabrikker. Efter at være blevet overfaldet af en vagthund, overgiver de sagen til politiet. I bog nr. 5 får de stablet en demo mod racisme på benene, men den bliver forstyrret af sortklædte personer. I bog nr. 6 drømmer de om at komme backstage til Joshy G koncert. Lise Bidstrup har skrevet mange bøger for børn og unge, bl.a. Down UnderVigga & Luna - dyrlægen og Vigga & Luna - dyrlægenVlog-pigerne går i 7. klasse. Der leger man ikke mere, så de er sammen om et vlog-projekt, hvor de tager fat på et aktuelt emne. Pigerne kommer fra forskellige familier, men forældrenes holdning til, hvad pigerne må og ikke må, er ens. I bog nr. 4 opdager pigerne, at billige hundehvalpe kommer fra hvalpefabrikker. Efter at være blevet overfaldet af en vagthund, overgiver de sagen til politiet. I bog nr. 5 får de stablet en demo mod racisme på benene, men den bliver forstyrret af sortklædte personer. I bog nr. 6 drømmer de om at komme backstage til Joshy G koncert. Lise Bidstrup har skrevet mange bøger for børn og unge, bl.a. Down Under og .

Som læser er man fra side 1 fanget ind i handlingen, der tager sit udgangspunkt i emner, der er oppe i tiden. Det er en fordel at læse bøgerne i rækkefølge, men ikke strengt nødvendigt, da der samles op på, hvad der tidligere er sket. Serien er letlæst med meget direkte tale og henvender sig til piger, der er lidt yngre end bøgernes hovedpersoner.

Klassens dronning og de andre i serien "Pigeliv" er et andet godt bud på læsning for piger fra 9 år.