Bøger / skønlitteratur / digte

Voksenverden


Beskrivelse


Digte om voksenverdens modsatrettede og komplekse virkelighed præsenteret i et håndtegnet grafisk univers.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. dec. 2018

af

af

Cæcilie Hjorth Pedersen

d. 12. dec. 2018

Rimede digte om voksenverdenens modsatrettede og komplekse virkelighed præsenteret i et håndtegnet grafisk univers. For læsere af eftertænksomme, kreative digte.

"Voksenverden" er Marie Markvard Andersens anden digtsamling. Den er lavet i tæt samarbejde med illustrator Maria Hagsten Michelsen, der har designet og håndtegnet alt i digtsamlingen. Digtene og grafikken er tænkt som en helhed, der er i dialog med hinanden. Digtene kredser om voksenverdenens komplekse virkelighed, hvor drømme og idealer udfordres af hverdagens liv, fx: "Jeg har brug for et sted at gemme mit jeg/ så jeg ikke mister mig selv midt i livet/ jeg har brug for at vaske forvirringen væk/ og dryppe af i tørrestativet...".

Fin og lettilgængelig digtsamling, der sætter ord på nogle af følelserne og tankerne, der opstår, når det indre barns idealer og drømme møder voksenverdenens virkelighed. Tonen i digtene er på én gang direkte og reflekterende, samtidig med at digtenes rimede form og grafiske opsætning rummer noget barnligt og legende.

Marie Markvard Andersens måde at bruge sproget og sammensætte sine digte på minder lidt om Benny Andersens stil. Derudover kan Sarah Cohr Lützens Everybody calm downØjeblikke i mellemrum anbefales som en anden digtsamling med illustrationer, der undersøger voksenlivets komplekse virkelighed, hvor drømme og idealer udfordres Øjeblikke i mellemrumMarie Markvard Andersens måde at bruge sproget og sammensætte sine digte på minder lidt om Benny Andersens stil. Derudover kan Sarah Cohr Lützens Everybody calm down anbefales som en anden digtsamling med illustrationer, der undersøger voksenlivets komplekse virkelighed, hvor drømme og idealer udfordres .