Bøger / faglitteratur / kogebøger

Vores mange køkkener : en nostalgisk kogebog


Beskrivelse


Om maden og måltidets vigtige rolle for samværet med familie og venner i den Rifbjergske familie - igennem mere end 50 år i mange forskellige huse og køkkener. Indeholder også ca. 50 opskrifter fra Inge Rifbjerg.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. okt. 2008

af

af

Lone Krøgh

d. 29. okt. 2008

Med udgangspunkt i de mange køkkener som ægteparret Inge og Klaus Rifbjerg har haft gennem et langt liv, skriver de om mad og madkultur, ligesom de giver en række opskrifter til bedste. Nogle vil læse bogen for opskrifternes skyld, men de fleste vil nok læse den for at få et glimt af parret Rifbjergs mere private liv.

Inge og Klaus Rifbjerg, begge født 1931, har gennem deres lange ægteskab boet adskillige steder i Danmark og i Spanien. I denne bog skriver Klaus Rifbjerg erindringer om måltiderne og deres betydning i de forskellige boliger, mens Inge Rifbjerg, som gennem årene har stået for det kulinariske, tager sig af de ca. 50 opskrifter. Udviklingen går fra 1950'ernes beskedne levefod, over stigende velstand fra 1960'erne og 1970'erne, hvor Klaus Rifbjerg for alvor slår igennem som forfatter. Boligstandarden stiger, og menuerne bliver mere raffinerede, og parrets mange venner gæster dem i de skiftende lejligheder, huse i byen og på landet, sommerhuse i Rørvig og i Kandestederne og residens i Spanien. Bogen er illustreret med snapshots fra familiealbummet, og der optræder mange kulturpersonligheder i rifbjergernes bekendtskabskreds. En velskrevet, livsbekræftende og sine steder en lidt højstemt hyldest til maden, måltidet, ægteskabet, familien og venskaberne.

Eneste udgivelse af sin slags af ægteparret Rifbjerg.

Erindringer og opskrifter i tilknytning til ægteparret Inge og Klaus Rifbjergs mange forskellige boliger med tilhørende gæstebud og madlavning.


Jyllands-posten

d. 6. nov. 2008

af

af

Niels Lillelund

d. 6. nov. 2008


Information

d. 15. nov. 2008

af

af

Martin Kongstad

d. 15. nov. 2008


Kristeligt dagblad

d. 6. dec. 2008

af

af

Dorte Remar

d. 6. dec. 2008Informationer og udgaver