Bøger / faglitteratur til børn / kogebøger

Vores opskrifter


Beskrivelse


Billedkogebog for børn og voksne, som har brug for anskueliggørelse med illustrationer, der giver overblik over ingredienser og arbejdsprocesser.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. aug. 2010

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 11. aug. 2010

Endnu en billedkogebog til børn og voksne. Som de to andre kogebøger af forfatteren kan børn fra 10 år selvlæse opskrifterne, mens børn fra 6-7 år - med voksenhjælp - kan udføre nogle af delprocesserne i opskrifterne. Kogebogen kan anvendes til hjemkundskabsundervisning, i institutioner og i hjemmet.

Denne billedkogebog indeholder opskrifter på 33 retter og tilbehør. Her er opskrift på både traditionelle retter som boller i karry, flæskesteg og rødkål men også nye retter af anden etnisk oprindelse. Hovedingredienserne er både okse-, svine-, lammekød, kylling og fisk. Desuden indgår der også en del grøntsager. De tegnede trin-for-trin vejledninger giver et hurtigt overblik over ingredienser og fremgangsmåde, så alle - selv uden at have lært de grundlæggende køkkenfærdigheder - kan følge opskrifterne. En del af opskrifterne giver forslag til tilbehør. Bogen indledes med en liste over madvarers holdbarhed i dybfryser, en vejledning i brug af kogebogen samt en indholdsfortegnelse, hvor retten er illustreret. Forfatteren er specialundervisningslærer for unge.

Bogen ligner forfatterens første to bøger Brød og kager, 2008 og God mad, 2009 i layout og opbygning.

Med denne billedkogebog i hånden behøver man ikke at kunne læse for at lave mad, både traditionelle og nyere retter samt tilbehør.