Bøger / skønlitteratur / roman

Wienerbroderskabet


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Krimi. Politiefterforsker Fredrik Beier leder efter en forsvunden kvinde, der er medlem af sekten "Guds lys". Sekten bliver dog udsat for en massakre, og pludselig er Fredrik og hans nye makker Kafa Iqbal indblandet i et spil, de ikke forstår.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. mar. 2016

af

af

Michael Olsen

d. 14. mar. 2016

Kan du lide spændende nordiske politikrimier med en snert af konspirationsteori ind over? Så læg hvad du har i hænderne og kast dig over Wienerbroderskabet så hurtigt som muligt.

Politiefterforsker Fredrik Beier får til opgave at finde en forsvunden kvinde, og hendes fireårige søn, der er medlemmer af den fanatiske kristne menighed "Guds lys". Men kort tid efter finder en massakre sted i tilholdsstedet for netop "Guds Lys". Flere er døde, men mange af menighedsmedlemmerne er forsvundet sporløst. Sammen med en ung kvindelig kollega fra Politiets Sikkerhedstjeneste kommer Fredrik på sporet af en mystisk sag, der har rod tilbage fra 2. verdenskrig og trækker tråde ind i den norske politiske elite. En sag, som nogle vil gøre alt for at holde hemmelig.

Det er næsten ikke til at fatte, at "Wienerbroderskabet" er en debut. Historien er ekstremt spændende, men også noget blodig, og jeg må sige, at jeg har meget svært ved at skulle vente på bind to i serien. Undervejs i læsningen er der både blevet gyst og grinet af den lidt kyniske humor.

Hvis man forestiller sig en blanding af det bedste fra Stieg Larsson og Dan Brown, så giver det et meget godt billede af, hvordan bogen er. Herhjemme kan man sammenligne med bøger af Henrik Brun og Michael Katz Krefeld, men dog til "Wienerbroderskabet" fordel.


litteratursiden.dk

d. 6. apr. 2016

af

af

Arne Larsen

d. 6. apr. 2016

Det lykkes den debuterende forfatter at blæse nyt liv i en ellers velkendt og velprøvet genre. Norsk konspirationsthriller med potens. Når man læser dette første bind i en planlagt trilogi, skulle man...


Jyllands-posten

d. 5. apr. 2016

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 5. apr. 2016


Berlingske tidende

d. 24. juni 2016

af

af

Merete Reinholdt

d. 24. juni 2016


Politiken

d. 8. okt. 2016

af

af

Sophie Engberg Sonne

d. 8. okt. 2016


Weekendavisen

d. 18. mar. 2016

af

af

Bo Bjørnvig

d. 18. mar. 2016