Bøger / faglitteratur

Yes, det er fredag?! : en sjov og enkel guide til dig, der gerne vil være mere heldig


Beskrivelse


Humoristisk guide med enkle råd til at opnå større glæde, held og succes i livet. Indeholder såvel personlige tanker, som fakta fra forskellige forskere og studier.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. apr. 2020

af

af

Hamide Kara

d. 14. apr. 2020

Humoristisk guide med enkle råd til at opnå større glæde og held i livet. Henvender sig til læsere af bøger om positiv psykologi.

Forfatter Niels Sønderby skriver, at han er en heldig kartoffel, fordi han gennem livet har mødt mange heldige mennesker, som har lært ham mangt og meget om livet. Over kapitler som "Derfor. Kort og godt!", "Million eller middagslur?", "De bedste dårlige vaner", "Held. Findes det mon?", "Verdens bedste tricks" og "Bare hør godt efter" skriver Sønderby, at bogen vil virke for den, som søger heldet. Bogen indeholder såvel Sønderbys egne personlige tanker, som fakta fra forskellige forskere og studier. Sønderby skriver, at held og uheld kun findes i den enkeltes hoved, og at det er den enkeltes tanker og adfærd, der gør forskellen: "Stop med at tro, at held er en magisk kraft. Det er det ikke. Held er et godt ord for positiv, nysgerrig og udadvendt adfærd." Bogen er udstyret med billeder, faktaboks samt litteraturliste.

Sønderby skriver, at det tager under en time at læse bogen og lover at det vil ændre opfattelsen af held. Bogen er skrevet med et lettilgængeligt sprogbrug og direkte appeal til læseren med et glimt i øjet. Forfatteren opmuntrer til, at man skal turde grine af sig selv og sine uvaner for hurtigere at føle sig heldig i livet og turde at ændre uvaner. Enkel, letlæst guide med mange sjove billeder.

En anden titel som også beskriver, hvordan man opnår større velvære og glæde i livet er Kunsten at trives.