I disse digte er temaet blandt andet menneskesindet på godt og ondt med det kinesiske tegn, xin, der betyder hjerte og sind, som gennemgående figur. Fine og nænsomme digte for alle lyriklæsere.
Med denne digtsamling markerer Susanne Jorn sit 50-års digterjubilæum. Bogen indledes sådan: "Digtere lider ikke af poesi. Digtere stortrives med poesi", og de er "ordmalere", der bruger "ordpensler". Her er natursansninger, farveindtryk og det kinesiske tegn, xin, som står for hjerte og sind og er et tilflugtssted og et "indre fredsreservat". Efterårsfarverne forandrer sig: "Urgul, solgul, signalgul, citrongul, majsgul ..." og mange flere nuancer af gul. Tilsvarende har mennesket alle former af godhed og ondskab, og der pågår en stadig kamp om fredelig sameksistens i en "tolerancebalance". Det gælder klimakamp og menneskefornægtende terrorhandlinger. Digteren kan ikke redde verden fra disse svøber, men poeten kan skrive digte. Kunstneren Jytte Rex har bidraget med illustrationer.
En lyrisk stærk og sanselig digtsamling med både fortvivlelse over og håb for menneskets gerninger. Susanne Jorns farvesprog med smukke og kraftfulde ord som fx gnistrød, koleriskgul eller sorgsort er bevægende. Dette understreges også af Jytte Rex' illustrationer.
Tilsvarende engagement kan også findes hos eksempelvis Henrik Nordbrandt. Susanne Jorn har tidligere digtsamlinger arbejdet med farverne rød, blå og gul i henholdsvis I den skønneste ordenIkke nu, men nuSten på sten, Ikke nu, men nu og Sten på stenTilsvarende engagement kan også findes hos eksempelvis Henrik Nordbrandt. Susanne Jorn har tidligere digtsamlinger arbejdet med farverne rød, blå og gul i henholdsvis I den skønneste orden, og Sten på stenTilsvarende engagement kan også findes hos eksempelvis Henrik Nordbrandt. Susanne Jorn har tidligere digtsamlinger arbejdet med farverne rød, blå og gul i henholdsvis I den skønneste orden, Ikke nu, men nu og .