Hvad har filosofien at sige om drømmen om menneskeheden, kærligheden, livet og lykken? Et essay til filosoferende læsere, der er interesserede i filosofiens bidrag til dannelsen til livet.
Diskussion af de fire drømmes idehistorie og nutidige muligheder i en tid med "en af-idealiseret ånds- og drømmeløshed" med henvisning til de græske filosoffer, og blandt andre, eksistens-tænkere, som Kierkegaard, Grundtvig, Sartre, samt Kemp med sit verdensborgerbegreb. Kan vi bruge drømmene som rettesnore i vores respektive liv og i vores samliv? Det reflekterer Brian Degn Mårtensson, filosof og forfatter til bøger om bl.a. filosofi, undervisning og pædagogik, over.
Hvad vil det sige at være til stede i verden, at blive til et menneske i sameksistens, at have frihed, og at realisere drømmene på et etisk grundlag? Det giver idealisten Brian Degn Mårtensson sine svar på: Vi må holde fast på en drøm om en samlet menneskehed, menneskeværd og integritet, og vi må tage personligt ansvar for os selv og ansvar for de andre. Bogen er et svar på tidens tendens til, at alt skal måles og vejes, og en opfordring til læseren om at turde drømme om en bedre verden.
I VerdensborgerenKærlighedens gerninger diskuterer Peter Kemp begrebet verdensborger som politisk og pædagogisk ideal i det 21. århundrede. I Kærlighedens gerninger fremlægger Søren Kierkegaard sit etiske og teologiske syn på kærlighedens væsenI Verdensborgeren diskuterer Peter Kemp begrebet verdensborger som politisk og pædagogisk ideal i det 21. århundrede. I fremlægger Søren Kierkegaard sit etiske og teologiske syn på kærlighedens væsen.