En bog for terapeuter og andre med interesse for angst. Bogen perspektiver det ud fra barnets, forældrenes, terapeutens og samfundets perspektiv.
Dahlgaard har tidligere skrevet Alkoholismens pårørende : befrielsen & kærligheden, 2012. Han er psykoterapeut med speciale i angst. Han har selv oplevet angst i sin barndom med en periodevis alkoholiseret mor. Bogen er opdelt i 3 områder, teori, praksis og løsning. Der findes en naturlig angst og en sygelig angst. Bogen kommer ind på angst og stress, den senmoderne opfattelse af angst, angst og psykiatri, børn og angst, herunder seperationsangst, opdragelse, ængstelige forældres roller og umyndiggørelse af barnet, angst i vuggestuen, børnehaven, i folkeskolen, angst for unge, krop og ubehag, spiseforstyrrelser osv. Jvf. undertitlen handler kærligheden om noget, der er godt og gavnligt. Befrielsen handler om den psykologiske forsvarsmekanisme, som tidligt blev etableret i fortiden. Det kobles til sidst sammen med Søren Kierkegaard og begrebet angst.
Bogen ligner meget Angst, terapi : psykoanalyse & psykosyntese, 2014 fra samme forlag.
Dahlgaard har meget viden om emnet. Jeg bliver dog i tvivl om, hvilket budskab han egentlig vil formidle. Han kommer ind på mange forskellige spor. Det virker, som om han bare skriver derudaf, ud fra sin opfattelse af verden, og det er svært for læseren at følge med. Det er som om, han vil have det hele med, og han har så meget, han gerne vil fortælle, lidt i alle retninger.