Ny roman om tiden lige efter besættelsen af den flittige forfatter. Romanen har både anvendelsesmuligheder som en historisk roman fra 1948 og som spændingsroman med fokus på det snirklede og anspændte liv, spioner lever. Ikke actionpræget men roligt og troværdigt fremadskridende.
Forsiden er stemningsfuld: et gråtonet fotografi af et mennesketomt Kgs. Nytorv i København med en enlig frakkeklædt kvindeskikkelse på vej væk fra beskueren. Tydelig angivelse af forfatter og titel. Den ensomme fornemmelse som forsiden udstråler, afspejler fint handlingen. En dansk kvinde vender i 1948 hjem til København efter krigens afslutning. Hun har arbejdet i den engelske efterretningstjeneste og bærer på smertelige tab. Hun blandes ind i en speget sag med storpolitiske konsekvenser. Sprogligt velfungerende og fine portrætter både af personer og af tidsperioden. Foregår i København, og har mange miljøskabende detaljer.
Claes Johansen har skrevet flere bøger om tiden omkring 2. verdenskrig. Hans romaner minder om Ole Frøslevs serie Mørketid, der har mere fokus på politimæssigt arbejde men samme gode skildring af København i denne tidsperiode.
Velskrevet roman fra tiden efter besættelsen, hvor mistro og opgør med stikkere, likvideringer og kommunistforskrækkelse hører til dagens orden. Fint tidsbillede. Troværdige portrætter. Anvendelig både som spændings- og historisk roman.