Bogen om den internationalt anerkendte danske guldsmed Arje Griegst fremstår som et ødselt skatkammer med en billedside, der vil gribe enhver med interesse for smykkekunst og kunsthåndværk, når det er allermest udsøgt.
Kerstin Wickman, der er professor i designhistorie i Stockholm, har stort kendskab også til danske forhold. I korte kapitler udfolder hun historien om en guldsmed, der vil noget andet end den skandinaviske funktionalisme. Hans smykker er som små skulpturer, der låner deres formsprog fra barokken kombineret med Antonio Gaudi og jugend. Små ansigter er skåret ud i ædle stene og guldet er ofte støbt i en sirlig cire perdu teknik. Et springvand til Tivoli fik også gjort Griegst til billedhugger, og han har arbejdet for Den Kongelige Porcelainsfabrik med stellet Konkylie. Bogen, hvis tekst er sideløbende på dansk og engelsk, kommer godt rundt om det hele, og man fornemmer at Griegst og hans kone Irene har været med på sidelinjen under dens tilblivelse. Billedsiden er fuldstændig mageløs. Smykkerne er fotograferet helt tæt på og forstørret, så man kan se gløden og detaljerne. Det er som at gå på opdagelse i et orientalsk eventyr.
Arje Griegsts virke som smykkekunstner er omtalt i Dansk smykkekunst 1960-2000, 2001 og i Henrik Sten Møller: Arje Griegst : en verden i guld, 1982, men hans sene arbejder som billedhugger findes der ikke andet om.
En mageløs smuk bog om en af Danmarks helt store guldsmede.