Bogen henvender sig til udøvende vejledere og vejledningsstuderende inden for folkeskole- og ungdomsuddannelsesområdet. Bogen drejer sig udelukkende om brobygning og vejledning mellem hhv. skole og ungdomsuddannelser og mellem ungdomsuddannelser og erhvervsliv.
Bogens forfattergruppe giver i begyndelsen en udlægning af brobygningsmetaforen samt en opfordring til meget bevidst at anvende begreberne "deltager" og "tilskuer" i vejledningsarbejdet. Således lægger forfatterne vægt på ligeværdighed mellem kundskabsformerne teori og praksis. Herefter følger bogens fire hovedkapitler - to af teoretisk tilsnit og to mere praksisorienterede. De to førstnævnte drejer sig om muligheder og faldgruber i gruppevejledning og om forholdet mellem vejledning og forældrepåvirkning. De to sidstnævnte handler om konkrete brobygningsforløb mellem skole og ungdomsuddannelser og om vekseluddannelsesprincippet på erhvervsuddannelserne. Bogens praksiskapitler rummer case-stof og konkrete forslag og anvisninger. De fleste af bogens kapitler rummer omfattende referenceliste. Bogen har ikke stikordsregister, men ved hjælp af den omfattende indholdsfortegnelse er det muligt at fremsøge relevante stofområder.
Der findes ikke mange udgivelser inden for emneområdet. I 1997 udgav UV-ministeriet et temahæfte med titlen Brobygning : samarbejde, pædagogik, vejledning, og fra 2002 findes Lommeguiden om vejledning og brobygning.
For første gang præsenteres emneområdet i et både praktisk og teoretisk perspektiv.