Om de mange facetter, der er i arbejdet omkring børne- & ungdomslitteratur i såvel børnebiblioteker som skolens pædagogiske læringscentre. Med tips og ideer til, hvordan man kan formidle og arbejde med områdets genre, målgruppens læselyst m.m.
Bogen refererer først gældende lovgivning. Dernæst gives definitioner på henholdsvis børne- og ungdomslitteratur samt et afsnit om børnesyn. Efterfølgende kommer afsnit om materialevalg og formidling. "Dansk i folkeskolen" redegør for både krav og anvendelse af børne- og ungdomslitteraturen. Afsnittet om læsning gennemgår læsbarhed, lix, lettal og RR-tal. Dernæst er der et større afsnit om områdets historie fra 1555 til 2010'erne. Herefter følger en gennemgang af udvalgte genrer. Billedbogen har fået sit eget afsnit, og der sluttes med et idekatalog til forskellige samarbejdsprojekter mellem de to biblioteksforme. Derefter er der afsnit med børnelitteraturpriser, liste over udvalgte værker om børnelitteratur, tidsskrifter, kilder og et leksikonafsnit. De to forfattere har en uddannelse som bibliotekar og den ene derefter en læreruddannelse med efterfølgende arbejde på skolebiblioteket. Begge er master i børnelitteratur i 2008.
Indholdet er velbeskrevet, dokumenteret og et fantastisk baggrundskatalog for arbejdet i, med og for børnelitteratur i skolens PLC og børnebiblioteket. Flere afsnit anbefales læst af skoleledelser.
Ingen kendte med samme bredde.