Tusindvis af københavnere tilbragte deres barndoms somre på feriekolonier i Danmark. Denne bog vil især finde sit publikum hos dem, der selv har deltaget i koloni- og lejrliv eller som er lokalhistorisk interesserede.
Mere end 300.000 københavnske skolebørn, har været på koloni på danske feriekolonier siden starten i 1889. Københavns Lærerforenings Koloniers flagskib; kolonien på Thorø, der siden er blevet omdøbt til "Børnenes Ø", fungerer stadig som sommerferiekoloni i dag, selvom den oprindelige målgruppe har ændret sig. Oprindeligt var kolonien en mulighed for at underernærede og skrantende københavnerdrenge kunne nyde godt af landlivets friske luft og næringsrige kost, men i dag benyttes kolonierne af børn fra alle samfundslag. Bogen søger at belyse opbygningen af kolonierne, dagligdagen for lærerne og kolonibørnene, koloniernes mål og metoder og koloniernes sociale og pædagogiske arbejde.
En velskrevet og gennemarbejdet beskrivelse af et spændende stykke danmarkshistorie. Forfatterens egne erfaringer med kolonilivet giver mange gode betragtninger og overvejelser.
Der findes en del lokalhistoriske værker bl.a. Tommy Hansens ThorøhuseThorødrengeEn frederiksbergdreng kommer på landet om fiskerlejets historie. Biografien Thorødrenge beretter om forfatterens eget ophold på øen. I En frederiksbergdreng kommer på landet fortæller Mogens Wenzel Andreasen om sin barndoms ferierDer findes en del lokalhistoriske værker bl.a. Tommy Hansens Thorøhuse om fiskerlejets historie. Biografien beretter om forfatterens eget ophold på øen. I En frederiksbergdreng kommer på landet fortæller Mogens Wenzel Andreasen om sin barndoms ferierDer findes en del lokalhistoriske værker bl.a. Tommy Hansens Thorøhuse om fiskerlejets historie. Biografien Thorødrenge beretter om forfatterens eget ophold på øen. I fortæller Mogens Wenzel Andreasen om sin barndoms ferier.