Bøger / faglitteratur til børn

Frugt og grøntsager


Beskrivelse


En lettilgængelig introduktion til viden om kosten og dens betydning for kroppen. Forskellige slags frugt og grønsager beskrives.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Poul Wibbert Esberg

2007

Indholdsmæssigt er det primært mindre børn fra 5-8 års alderen, der har glæde af bogen, men den kan først selvlæses i 8-10 års alderen, så anvendelsen indskrænker sig hovedsageligt til, at bogen skal læses af/sammen med ældre børn eller voksne.

Bogen indgår i serien Spis sundt. Der er, udover afsnit om vigtigheden af at spise sundt og varieret, afsnit, hvor frugt og grøntsager grupperes i store puljer og gruppernes særkender beskrives. Grupperne er ikke særligt tilbundsgående beskrevet, hverken indholds- eller antalsmæssigt. Eksempelvis nævnes i gruppen "underjordiske grøntsager" kun rødbede, pastinak, gulerod og kartoffel. Om kartoffel fortælles, at den kan koges, moses, bages eller laves til pomfritter. Hist og her er der forslag til småaktiviteter såsom at lave syltetøj eller salat, men uden opskrifter. De fleste illustrationer er tegnede, og det er ikke alle frugter og grøntsager, der er lige genkendelige.

Der findes ikke lignende bøger for målgruppen om emnet.

Bogen egner sig til en første introduktion til emnet. Grupperingen i citrusfrugter - æbler, pærer, blommer - bær, vindruer - tropiske frugter - bælge og frø - underjordiske grøntsager - krydderurter - tørrede frø og nogle sider med blandet indhold fungerer fornuftigt.Informationer og udgaver