Hensigten med bogen er at præsentere en samlet oversigt over de bibelhistoriebøger og børnebibler for børn og unge, der har været benyttet i skole, hjem og kirke fra begyndelsen af 1700-tallet til i dag. Henvender sig ud over kulturhistorisk interesserede læsere også til fx lærere og bibliotekarer.
Det er forfatterens hensigt at komme tættere på hvad bibelhistorie er som teksttype, ligesom hun vil følge genren op gennem historien til i dag. Den tidligst kendte bibelhistorie er fra 1728, og fremstillingen følges helt op til Bodil Busk Sørensens Skolebibelen, 2000. Der er grundige gennemgange af genren og enkelttitler, og forfatteren er optaget af hvordan man gennem tiderne har fortalt eller skrevet bibelhistorie og hvilke fortællermæssige virkemidler der er anvendt. Forfatteren er læreruddannet, ph.d.
Forfatteren har tidligere udgivet Den bibelhistoriske fortællings sprogbrug, 2003 (ph.d.-afhandling) og Fortællebogen - den kulturbærende fortælling i skolen, 2007.
Det er en grundig og spændende gennemgang af bibelhistoriens historie, og selvom den er akademisk i sit anlæg, har den en bred læserskare pga. de gode analyser og brugbare sammenligninger. Den lingvistiske analyse er i højsædet, men forfatteren anfører selv hvilke kapitler man med fordel kan læse, hvis man er mere bog- og genreinteresseret. Desværre hæmmer en grim grøn farve læsningen af illustrationsteksterne.