Bøger / faglitteratur

Kristendom - kort og godt


Beskrivelse


Introduktion til kristendommens historie, teologi og kultur.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. nov. 2010

af

af

Maria Björnsdóttir

d. 3. nov. 2010

Akademisk gennemgang af kristendommens historie og -udvikling til den kirkehistorisk interesserede læser eller til gymnasieelever, der skal skrive opgave. Forsiden er meget anonym og ret kedelig, hvorfor bogen skal formidles aktivt.

Bogen er et kort og overskueligt værk om kristendommens historie inddelt i 7 overordnede kapitler, der kommer godt rundt om det meste: Jesus, kristendommens tegn og symboler, kirke- og bibelkristendom, mystisk kristendom, moderne kristendom i vesten, kristendom udenfor vesten, samt en analyse af kristendommens appel til henholdsvis kvinder og mænd. Hvert kapitel afsluttes af en opsummerende konklusion. Der er mange tekstbokse med citater eller uddybende tekster, der understøtter og supplerer indholdet i kapitlet. Bagerst i bogen er der en kronologisk oversigt med vigtige årstal fra Jesus til år 2000. Bogen er skrevet i år 2004 af Linda Woodhead, der er professor i religiøse studier ved Lancaster University og adjungeret professor ved Aarhus Universitet og oversat til dansk af Gerd Have i 2010.

Der findes ikke anden nyere litteratur, der på selvstændig vis giver et bredt funderet destillat af kristendommens historie internationalt set.

Bogen er et overskueligt og gennemarbejdet værk om kristendommens historie med perspektivering, der vil appellere til de kirkehistorisk interesserede, der søger en bredere viden, end det folkekirkelige perspektiv.


Kristeligt dagblad

d. 7. dec. 2010

af

af

Sørine Gotfredsen

d. 7. dec. 2010


Religion

2011, nr. 2

af

af

Bodil Kruse

2011, nr. 2


Præsteforeningens blad

Årg. 101, nr. 9 (2011)

af

af

Bruno Rasmussen

Årg. 101, nr. 9 (2011)