Med entusiasme og et klart etisk budskab formidles her fransk arkitektur fra første halvdel af det 20. århundrede. Skrevet klart ud fra et stort kildemateriale. Nok kendt stof i arkitektkredse, men værd at blive mindet om; for både professionelle og alment arkitekturinteresserede.
Arkitekt Georg Rotne har arbejdet i Paris og hos Arup i London. Han har især tegnet broer, fx Øresundsbroen. Troen på, at industrien kunne tjene såvel humanisme som arkitektur optog modernismens franske pionerer. Fire hovedpersoner fremhæves for deres kvaliteter indenfor arkitektur, billedkunst og konstruktion: Pierre Chareau, Fernand Legér, Le Corbusier og Jean Prouvé. Industrialiseringens start indleder, og de store inspirationskilder omtales: passagerdamperen, bilen og flyet. Derefter følger eksempler på huse, der med glasfacader, jernbeton og dekoreret mur skabte nye udtryk baseret på industrielle nyskabelser. Illustreret med forfatterens egne fotos. Forsynet med en omfattende litteraturliste med henvisninger til centrale værker på især tysk, engelsk og fransk.
Georg Rotne har tidligere udgivet Arkitektonisk diskurs, 2006. Nærværende bogs franske tema findes der ikke noget samlet om på dansk, men emnet og Le Corbusier indgår i fx Arkitekturens programmer, 2008 og Moderne arkitektur - hva' er meningen, 2004.
Et interessant stykke arkitekturhistorie om modernismens franske pionerer. Med en undertone af, at den humane modernisme led skibbrud til fordel for en banal postmodernisme.