Et historisk rids fra 1300-tallet og frem til 2. verdenskrig med fokus på mad og drikke i krig- og krisetider. Interessant for opgaveskrivere og andre, der interesserer sig for dansk madhistorie.
I bogen fortælles om mad på tre forskellige borge i 1300-tallet - Brink, Tønderhus og Hjelm. Vi følger maden og drikkevarerne frem i tiden, og får indblik i bl.a. kostens betydning for krigen i 1864 og 1. verdenskrig. Informationerne er hentede fra breve, beretninger og fund af potteskår og andet brugt til tilberedningen af soldaternes kost. Statsreguleringen af fødevarer under 1. verdenskrig betød en stor omvæltning i forhold til det tidligere liberalistiske handelsregime. Vi kommer rundt om begge verdenskrige, krisen i 1930'erne og efterkrigsårene indtil ca. 1950. Mad til ældre i perioden er også beskrevet. Oksbøllejren har sit eget kapitel, og til sidst følger en indføring i brugen af porrer. Det afsluttes med illustrerede opskrifter med porrer fra historiske kogebøger. Der er fyldige litteraturhenvisninger og et omfattende noteapparat. Bogen er primært skrevet af forskere, historikere og museumsfolk. Det er den tredje i rækken af udgivelser i Dansk Landbrugsmuseums skriftserie omhandlende mad og måltid.
Saglig og grundig bog om emnet.
Der er flere bøger i denne skriftserie omhandlende mad historisk set. Denne er dog den mest omfattende beskrivelse af kosten og dens betydning i denne lange periode.