Forskningsartikler om hvordan de dansk-tyske krige mellem ca. 1850 og 1950 har sat præg på hverdagsliv, kollektiv erindring og dansk selvforståelse, som man kan spore det i litteratur, billedkunst, film og populærkultur. En kulturvidenskabelig bog for læsere med interesse for forholdet mellem Tyskland og Danmark samt dansk nationalisme.
"I krigs- og krisetider udfordres kultur og fællesskab." Bidragene til samlingen har forskellige vinkler på det brede emne og analyserer fx forskelle mellem danske og tyske forfatteres skildring af krigen i 1864 og 1. verdenskrig, 1. verdenskrigs indflydelse på dansk stumfilms guldalder og hvordan besættelsestiden blev en konfliktzone i dansk efterkrigslitteratur.
Glimrende forskningsformidling om det komplekse forhold mellem Danmark og Tyskland, med Tyskland ofte set i rollen som "de andre", "vi danskere" har afgrænset os fra, som dem/det "vi" ikke er, samtidig med at Danmark, på den ene side med venskabsaftaler og den anden side med væbnede konflikter, har været i tæt forbindelse med Tyskland. En meget fin og grundig udgivelse.
Om samme emne findes også 1908Efter 1864Konfliktzonen Danmark - et snapshot af de kulturelle relationer mellem Tyskland og Danmark, Efter 1864 og Konfliktzonen Danmark - stridende fortællinger om nyere dansk historieOm samme emne findes også 1908 - et snapshot af de kulturelle relationer mellem Tyskland og Danmark, og Konfliktzonen Danmark - stridende fortællinger om nyere dansk historieOm samme emne findes også 1908 - et snapshot af de kulturelle relationer mellem Tyskland og Danmark, Efter 1864 og - stridende fortællinger om nyere dansk historie.