Debatbog af de to nationalkonservative debattører Rune og Eva Selsing, som sætter identitetspolitikken og det, de selv betegner som "modstand mod det bestående" til samfundsdebat. For politisk interesserede læsere i almindelighed, borgerligt indstillede i særdeleshed.
En gennemgang af nogle af det 20. århundredes væsentligste filosoffer, som fx Nietzsche, Heidegger, Sartre, Beauvoir, Marcuse, Foucault og Butler. Disse sættes i en sammenhæng med et angreb på den borgerlige orden og det borgerlige menneske. I liberalismens og frigørelsens navn har kunst og kultur præget samfundet i en retning af selviscenesættelse og en egoistisk stræben efter selvrealisering. Dette kommer blandt andet til udtryk i den moderne identitetspolitik, hvor alt er sat til debat. Almindelige, borgerlige dyder som pligt, ansvar og struktur, skal ifølge forfatterne fremhæves igen. Bogen er et forsvar for en traditionel borgerlig orden, der ikke bæres frem af liberalismens selvrealisering.
Velskrevet og interessant debatbog med et indspark til samfundsdebatten, der tager en traditionel nationalkonservativ retning. Uanset om man er enig med debattørerne eller ej, kan bogen gøre én klogere på en nuanceret samfundsdebat. Bogen er stærkt farvet af Rune og Eva Selsings højreorienterede og borgerlige meninger og analyser.
Tid til forundring er et andet eksempel på en debatbog med borgerlig vinkel.