Det kendte eventyr om den grimme ælling, der må så gruelig meget igennem. Genfortalt for de små billedbogslæsere på 3-6 år.
Der er så dejligt ude på landet, hvor den grimme ælling klækkes som den sidste i ællingeflokken. Den er større og grimmere og ligner slet ikke de andre, og den bliver bidt og skubbet af de andre ænder. Ællingen bliver hånet af katten og hønen. Den sulter og fryser hele den lange vinter, og da foråret kommer er den forvandlet til en smuk svane, ligesom de smukke fugle den så flyve forbi om efteråret. H.C. Andersens kendte eventyr genfortalt og forkortet.
En klassisk fortælling om at være udstødt og anderledes, og på trods af vilkårene forvandle sig til noget skønt og smukt. Alle elementerne i eventyret er med, men H.C. Andersens poetiske og billeddannende sprog lider lidt under denne genfortælling, der, for at få plads til hele handlingen, forekommer en anelse jappet. Illustrationerne passer til indholdet og understøtter teksten. Alt i alt en udmærket, men ikke prangende, billedbogsudgave af det klassiske H.C. Andersen eventyr.
Ligner de andre genfortællinger i serien "Mine første eventyr": TommeliseSvinedrengenDen grimme ælling (Ill. Bodil Bang Heinemeier) og Svinedrengen (Ill. Bodil Bang Heinemeier). Personligt kan jeg bedre lide Den grimme ælling (Ill. Ursula Seeberg), pga. Seebergs illustrationer og teksten, der er tæt på den originaleLigner de andre genfortællinger i serien "Mine første eventyr": Tommelise (Ill. Bodil Bang Heinemeier) og (Ill. Bodil Bang Heinemeier). Personligt kan jeg bedre lide Den grimme ælling (Ill. Ursula Seeberg), pga. Seebergs illustrationer og teksten, der er tæt på den originaleLigner de andre genfortællinger i serien "Mine første eventyr": Tommelise (Ill. Bodil Bang Heinemeier) og Svinedrengen (Ill. Bodil Bang Heinemeier). Personligt kan jeg bedre lide (Ill. Ursula Seeberg), pga. Seebergs illustrationer og teksten, der er tæt på den originale.